Första veckorna

Nu har damerna varit hos oss i snart tre veckor!

Nessa har vi varit ute och provkört flera gånger i skog och mark. Hon är som sagt en positiv häst och kommer alltid springande till oss i hagen. Men sen när man tar ut henne vill hon gärna komma med ideer, hon är ganska ovillig vid sadling och tränsning men det har blivit mycket bättre redan nu så vi hoppas att hon accepterar det snart!


Första gången hon reds var hon väldigt spänd och stissig men nu går hon i alla gångarter utan problem. Vi behöver jobba mer på galoppen som fortfarande måste gå i ett hiskelikt tempo. ;-) Det kommer även bli mer mjukgörande och muskelbyggande övningar för hennes del.


Nessa skulle bli en kanonbra distanshäst! Blir aldrig trött... 


Daisy
har vi tagit in en stund varje dag och jobbat ifrån marken. Hon har haft på sadel och träns flera gånger och det verkar som om hon börjar känna sig bekväm med det. Daisy var lite osäker vid ”longering” första gångerna, förstod inte riktigt och ville komma undan. Men nu när poletten trillat ner så gör hon det väldigt lugnt och fint.


Vi har vid flera tillfällen tagit ut henne ur hagen ensam och jobbat henne, det tycker hon inte är lika roligt men det är bra för hennes sjävförtroende! Daisy har även blivit utsatt för: Massor av borstar, hovkratsar, glansspray, vattenslangen, svampen, stå ensam i stallet och det mycket konstiga fenomenet hästgodis.


Trots allt detta hoppas vi att hon står ut med oss ett tag till så att vi under veckan kan få kravla oss upp på hennes rygg.

 
 
 
 

Arbetet har börjat!

I slutet av förra veckan fick vi hem två nya hästar, och efter att de fått anpassa sig i hagen under helgen så hade vi igår vårt första träningspass med dem. 
 
Kikapoo Daisy är ett 4-årigt sto, korsning welsh cob och halvblod som är uppfödd på Snäckarve gård i Stenkumla. Daisy har kommit till oss för att ridas in, hon har blivit hanterad från marken men har ingen vana vid sadel eller träns ännu. Hon verkar vara en vaken häst med mycket power och härlig inställning, som vi hoppas på att kunna komma överens med!

 

Nessa är ett 8-årigt arabkorsningsto som är här för vidareutbildning inför försäljning. Nessa verkar också hon vara en positiv häst som gärna vill vara med när det händer något, fast hon har helt klart åsikter om hur saker och ting ska göras. Så vi hoppas att vi också kan få vara med och bestämma en del framöver.

 

Daisy

 
 
Nessa
 
 
Vi kommer att uppdatera här på vår blogg om hur det går för oss och hästarna. Och Nessa är som sagt till salu så om det uppstår intresse för henne hör av er till oss.

 

Hoppas ni följer vårat bloggande! // Gry & Hanna