Full fart!

När det är sommar vill man inte sitta inne vid datorn, så därför har det blivit lite dåligt med uppdateringar här.....

Här kommer iallafall senaste nytt:

 

Vi har varit med på WRGs Western Shower som hölls nu i sommar, vi sitter båda två med i WRGs ungdomssektion och visade därför upp en kadrilj med några av klubbens ungdomar J Gry var även med och visade tävlingsgrenen Barrel Race.  Det är alltid roligt att vara med på något sånt här, även för hästarna! Och det är väldigt bra träning.

 

Gry och Hanna på Western Showen
 
 
Gry med Pagan på Showen
 
 

 Daisy har börjat förstå att det här med att bli riden inte är så pjokigt ändå. Då slipper man stå kvar i stallet alldeles ensam när de andra hästarna är iväg på tur.

Hon sköter sig väldigt bra, rör sig fint i alla gångarter, måste fortfarande ha lite fart i galoppen men det är bara att jobba på så orkar hon snart samla sig mer J Vi har också ridit henne mer på ridbanan nu och lärt henne gå undan för skänklarna och ge efter för tygeln. I början  var hon lite skeptisk och förstod inte riktigt syftet med att gå runt koner (väldigt förståerligt) men nu lyssnar hon fint. Daisy är en stor men väldigt  känslig häst. Fick även veta i helgen att hon är till salu, hör gärna av er vid intresse. Hon blir en bra allroundhäst, trevlig och social med mycket bekväma rörelser :) 

 

Frida med Pagan och Gry och Daisy

 
 
Hanna och Daisy
 
 

 I helgen har det även kommit en ny häst till oss. Mayara ett Quarter sto ifrån Tingstäde, Mirella och Paul Eklund som bedriver East End Farm äger hästen.

Mayara är inriden men har inte hunnits med under sommaren, så hon ska helt enkelt ridas igång. Hon är ett tufft typiskt ledarsto med mycket egna ideer, hon har bockat mycket tidigare vid inridningen och varit ovillig till att bli riden på ridbana. Så även fast hon är inriden tänkte vi börja ifrån början och se till så att hon förstår att det faktiskt inte är hon som bestämmer.

 Hon gjorde sitt första ”jobbpass” igår, då hon bara jobbades ifrån marken. Vi gjorde ledarskaps övningar och satte sedan på sadel och träns och longerade henne. Allt gick väldigt bra, så nästa gång tar vi steget längre.

 
Mayara
 
 
 
I söndags var det Western tävling i Vänge. Gry tävlade med sin egen häst, placerade sig 2 gånger som 4:a, en 2:a plats och en 1:a plats. Blev även tävlingens High Point Rider, roligt.
 
 
 

Skolornabörjade idag så Gry hjälpte mamma Katarina att inviga höstterminen för Solberga skolan och St:hans skolan, snyggt.

 
 
// Gry och Hanna