Sommar

Nu har sommaren verkligen kommit igång på allvar, innan den här värmen hann vi dock med en riktigt regning vecka på Ranch Horse Classic på High Caparral dit vi åkte med Tommy Arvidsson. Förutom blöta skor och mycket lera fick vi där se massvis med fina hästar och mycket inspirerande ekipage.

Nessa åkte som planerat hem till sin ägarinna för några veckor sedan, men tanken är att vi skall följa upp arbetet med att åka dit och ge lite hjälp på plats. Nessa är en häst med stark vilja och inte helt lätt alla gånger. Men får man henne väl med på rätt spår så är hon en riktig tuffing som är härlig att jobba tillsammans med.

Daisy har tagit ett stort steg framåt i utvecklingen! Hon var i början lite skeptisk till sadeln och tycktes undra vad den skulle vara bra för, och det hela ledde till en del bockande när vi longerade henne med den på. Så vi fick helt enkelt ta det lite lugn och vänta in henne. Men nu efter ca två veckor av endast longering, tömkörning och lite försiktigt hängande på ryggen så har hon lugnat ner sig väldigt mycket. Den här helgen har vi utan några som helst problem kunnat rida henne utan ledare i både skritt och trav, och galoppen känns inte långt borta. 
 


High Chaparral




Daisys första riktiga ridtur!